fbpx

Festival Internacional
de Vilanova i la Geltrú
3, 4 i 5 de Juliol

Newsletter
Tickets

About

Vida Festival

Descentralització cultural

El Vida Festival neix a Vilanova i la Geltrú l’any 2014, prenent el relleu de l’antic Faraday —primera iniciativa que donava una empenta a la capital del Garraf com a escenari de la música internacional—. Amb un anhel renovat, el Vida aposta per la descentralització cultural al nostre país consolidant-se a Vilanova.

This is not a festival

Al Vida volem tractar el nostre públic com a persones i no com a unitats. Amb aquest objectiu, hem volgut desplaçar la cultura del nucli urbà desplegant l’experiència del festival en un entorn natural de gran bellesa, ampli i obert, confortable i amable per a tothom. En un context lliure d’aglomeracions, les actuacions del festival esdevenen memorables per a un públic que troba, en el nostre festival, una manera singular d’impregnar-se de música i cultura.

Talents consolidats, talents emergents

Des del Vida, sentim el compromís d’acompanyar els talents musicals en creixement del nostre país. Per això, les actuacions d’artistes consagrats a nivell nacional i internacional s’intercalen amb actuacions de talents nacionals o estatals que tot just comencen a donar-se a conèixer. Al llarg dels anys, hem pogut demostrar que la nostra selecció acurada d’artistes emergents en qui hem decidit confiar acaben consolidant-se, més endavant, com a grans caps de cartell de l’escena musical del nostre país. Rosalía, Sílvia Pérez Cruz, Benjamin Clementine, Rigoberta Bandini, Maria Arnal, Father John Misty, Shame o Fountains DC, entre molts d’altres, són exemples d’apostes musicals que van comptar amb el suport del Vida abans de popularitzar-se.

Espais de descobriment

Més enllà de l’interès en assistir a les actuacions d’artistes consolidats, el nostre públic també entén el Vida com una experiència cultural de descoberta de talents emergents que acabaran, sovint, esdevenint tendència al nostre territori. Per això una de les tasques de les quals ens sentim més responsables des de l’organització: actuar com una gran finestra a la cultura tant present com emergent. És un valor singular que defineix la filosofia del festival i que ha aconseguit generar un públic compromès amb el nostre projecte i amb el suport a noves propostes musicals.

Grans i petits: El Vida compta amb espais adequats i pensats per als infants. El Niu és un espai de jocs, manualitats i concerts on els més petits també podran gaudir de l’oferta d’activitats del festival acompanyats per monitors i monitores i en un entorn de bosc.

Espai plural

Volem que el Vida sigui un espai per a tothom, un reflex de la nostra cultura rica i heterogènia. Des dels inicis, ens hem proposat construir un espai amb capacitat per acollir i donar compte de la diversitat com un dels nostres valors fonamentals. Treballem per garantir, a totes les persones d’edats i de condicions diverses, una experiència positiva al nostre festival, sense negligir ni excloure cap col·lectiu.

Persones amb diversitat funcional: Al Vida, fem avenços per a una integració efectiva de les persones amb diversitat funcional. Ho fem introduint les ajudes tècniques i els suports que han de permetre eliminar les barreres que se’ls interposen i garantir, a totes les persones, un accés còmode a les diverses zones que conformen el recinte del festival. Procurem, així, que tots els nostres clients tinguin accés a una experiència de servei positiva, independentment de quina sigui de la seva condició.

Multiculturalitat, multiracialitat i col·lectiu LGTBI: El nostre festival representa un espai de congregació de persones d’orígens, cultures, condicions i identitats diverses que conviuen i comparteixen l’experiència del festival oferint-se tolerància i respecte. El nostre codi deontològic “Igualtat, diversitat i no-discriminació” detalla les directrius bàsiques que han de garantir el respecte entre persones i defineix el protocol del festival contra els casos de discriminació.