JORGE DREXLER

01.07

Jorge Drexler és un músic, compositor i cantant uruguaià amb una llarga trajectòria vinculada a la música i les arts. Durant els 30 anys de carrera ha enregistrat catorze discos d’estudi i ha ofert concerts per tot el món.

Metge de formació, al 1995 va decidir deixar enrere la seva vida a l’Uruguai i traslladar-se a Espanya per dedicar-se completament a la música i la composició. Al llarg de la seva carrera, la seva obra ha estat guardonada amb un premi Oscar (2005) -a Millor Cançó Original- set Latin Grammys (2014, 2018 i 2021), un Premi Goya (2011) i una Biznaga de Plata, entre d’altres reconeixements.

La trajectòria de Drexler és extensa i frondosa, en el seu esperit incansable de cerca i experimentació amb la música i les lletres. Els seus textos, inspirats en diferents àrees del coneixement, són polièdrics i se submergeixen al món de la poesia o la ciència per igual. La seva passió per la prosa i el vers, les dècimes i la paraula; a més de la seva personal destresa per expressar les emocions de les persones, que se suma a la seva voluntat de ferro per construir ponts entre les diferents cultures i buscar el nexe i l’empatia entre totes les societats del món modern.

Després de gairebé cinc anys de silenci discogràfic, l’abril del 2022 Drexler va presentar el seu nou àlbum, “Tinta i Tiempo”. Un treball brillant, generós, abundant, cridat a convertir-se en un imprescindible del seu repertori, que compta amb les col·laboracions de Rubén Blades, Tangana, Noga Erez i Martín Buscaglia, i que li han suposat set nominacions  als Latin Grammy.