SPIRITUALIZED

01.07

El cantant i guitarrista Jason Pierce va formar Spiritualized a partir de les cendres dels mítics Spacemen 3, conservant la seva essència més melòdica i melancòlica.

Spiritualized va evolucionar a partir dels sons hipnòtics del seu primer material i va ser incorporat elements del gòspel i del blues, així com tocs de pop orquestral melancòlic inspirats en l’àlbum Teenage symphonies to God del grup americà de power pop Velvet Crush.

El grup va arribar a una nova dimensió amb les exuberants atmosferes i la bellesa melancòlica del seu clàssic de 1997 Ladies and Gentlemen We Are Floating in Space i va trobar l’èxit a les llistes internacionals amb l’àlbum de 2001 Let It Come Down. Amb un procés creatiu que implica una composició, un enregistrament i una mescla que busquen l’absoluta perfecció, els àlbums de Spiritualized van anar sortint a poc a poc al llarg de les dècades del 2010 i 2020, amb llargs intervals entre àlbums com Sweet Heart, Sweet Light del 2012, And Nothing Hurt del 2018.

El 2022 Spiritualized va publicar Everything Was Beautiful, un disc cuinat durant la pandèmia. Un àlbum on Spaceman (el sobrenom que adopta Jason Pierce) toca 16 instruments diferents i que es va gravar en 11 estudis diferents incloent casa seva. També va comptar amb més de 30 músics i cantants, entre ells la seva filla Poppy, el seu vell i amic col·laborador John Coxon, seccions de corda i metall, i campanes i carillons de la històrica White chapel Bell Foundry.

Un disc ple de matisos que se sublima en la seva presentació en directe i que no deixarà ningú indiferent.