SPIRITUALIZED

01.07

El cantant i guitarrista Jason Pierce va formar Spiritualized a partir de les cendres delsmítics Spacemen 3, conservant la seva essència més melòdica i melancòlica.

Spiritualized va evolucionar a partir dels sons hipnòtics del seu primer material i va serincorporat elements del gospel i del blues, així com tocs de pop orquestral melancòlic inspirats en l’àlbum Teenage symphonies to Goddel grup americà de power popVelvet Crush.

El grup va arribar a una nova dimensió amb les exuberants atmosferes i la bellesa melancolica del seu clàssic de 1997 Ladies and Gentlemen We Are Floating in Spaceivatrobar l’èxit a les llistes internacionals amb l’àlbum de 2001Let It Come Down. Amb un procés creatiu que implica una composició, un enregistrament i una mescla que busquen l’absoluta perfecció, els àlbums de Spiritualized van anar sortint a poc a pocalllarg de les dècades del 2010 i 2020, amb llargs intervals entre àlbums comSweetHeart, Sweet Lightdel 2012,And Nothing Hurtdel 2018.

El 2022 Spiritualized publicoEverything Was Beautiful, un disc cuinat durant lapandèmia. Un àlbum on Spaceman(el sobrenom que adopta Jason Pierce) toca 16instruments diferents i que es va gravar en 11 estudis diferents incloent casa seva.També va comptar amb més de 30 músics i cantants, entre ells la seva filla Poppy, elseu vell i amic col·laborador John Coxon, seccions de corda i metall, i campanes icarillons de la històrica Whitechapel Bell Foundry.

Un disc ple de matisos que se sublima en la seva presentació en directe i que no deixarà ningú indiferent.